Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

maandag 3 november 2014

Gewoon stabiel!

Vanmorgen moest ik weer op controle in het ziekenhuis. Om 6.15 ging de wekker en dat was vroeg...Om klokslag 7.00 uur gingen wij weg en normaal rij je er een klein uurtje op, maar met de spits hadden we al rekening gehouden met wat extra vertraging..Nou dat wat extra werd heel veel en ik moest om 9.00 uur longfunctie blazen. Om 9.03 kwam ik half rennend de longfunctie binnen.. We hebben er net geen 2 uur over gedaan.. Het was gelijk bij Breda aanschuiven..

Bij de longfunctie was ik gelijk aan de beurt. Ik probeer altijd met 1 oog mee te kijken na de cijfertjes. Toen er 56% in beeld kwam dacht ik "ohnee he, daar gaan we".. Dus ik nog meer m'n best doen, werd er zelf draaierig van. Uiteindelijk een mooie 62% en 2.02 liters weten te blazen. Dus hop naar mijn longarts.

Ook daar was ik gelijk aan de beurt. Ik had mijn medaille van de Singelloop meegenomen en daar was hij toch trots op. Hij zei eerlijk; "toen je mij vertelde in het voorjaar dat je 10 km ging rennen had ik mijn twijfels of het ook daadwerkelijk zou lukken, maar je hebt het goed gedaan en ik ben er trots op" Zo die stak ik gelijk in mijn zak haha!
Toen hij vroeg hoe het ging heb ik eerlijk gezegd dat ik de laatste week wel iets meer hoest en van het weekend ook wat verhoging had. We hebben afgesproken zolang het hierbij blijft we er niks aan doen, wordt het erger of word ik kortademig dan starten we een kuurtje Cipro. Ik heb Cipro in huis liggen dus kan gelijk beginnen. Ook keken we nog even de longfunctie van de afgelopen 4 jaar en ik blijf mooi stabiel. Tussen de 60-65 % zitten. Ook kon je zien dat als ik een IV kuur heb gehad ik tegen rond de 70% zit. En mijn gewicht was ook heel goed. Dokter tevreden dus ik ook! Nog even mijn sputum ingeleverd. Bloedprikken mocht ik overslaan jippie! En konden we naar huis. Alle file was weg, Dus na 50 min rijden waren we thuis!
9 februari weer terug. Dus ik heb alvast tot volgend jaar gezegd haha! ;)

Liefs xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten