Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

maandag 28 november 2011

Z'n gangetje

Het is alweer even geleden dat ik een blog geschreven heb. Dit komt vooral omdat ik het nogal druk druk druk heb met school. De lararen denken dat wij maar 1 vak krijgen ofzo en geven kei veel dingen op die we moeten doen. Tot nu toe kan ik goed bijhouden, maar het is wel een heel geplan. Want ik werk ook nog 8uur in de week en wil mijn sociale leven ook niet opgeven hihi.

Verder ben ik nu bijna 3 weken aan het vernevelen met Collistin. Dit bevalt prima. Mijn uitslag is ook weg, daar ben ik heel blij om. Wel moet ik nog naar de Allergoloog, om te kijken of het een bijwerking was van de Tobi of dat ik er echt allergisch voor ben. Dit is pas in januari.

Ik ben nu bijna 2 maanden Vfend aan het gebruiken. Mijn arts heeft veel vertrouwen dat ik dan weer op gewicht kom. Maar ik geloof er niet zo in. Hij zei; na 3 maanden moet je toch wel verschil gaan merken. Ik ben nu al ruim over de helft van die 3 maanden en ik ben zelfs afgevallen (1kilo) in plaats van aangekomen.
Ik begin met deze kou echt te merken dat ik aan moet komen. Dag en nacht koud, altijd koude handen en voeten. Mijn BMI mag niet meer zakken want dan zei de arts dat ik ook lichamelijke klachten kreeg zoals het uitblijven van mn menstruatie, daar zit ik al helemaal niet op te wachten!! Ik ben het echt beu. Maar ik kan niet meer doen dan mn best....
Over 2,5 week terug op controle, dan zal ik het wel horen wat het plan word.. Stiekem weet ik het al, sondevoeding. Maar ik vind dat best wel een stap die ik even moet maken...

Liefs xx

1 opmerking:

 1. Ik herken mijzelf wel een in jou verhaal. Toen ik net zo oud was als jij (ouwe bok aan worden, hahaha) had ik ook behoorlijk veel moeite met het gewicht. Er werd toen ook over sondevoeding gesproken, maar dat wilde ik aboluut niet en toen ben ik in korte tijd vrij veel aangekomen.
  Overigens ook met hulp van bijvoeding.

  Ik weet niet wat jij nu gebruikt en wat je lekker vind?Chocolade vla en bv. neutrale nutrical (500 cal. per pakje, kan je overal doorheen doen) zijn wel echte gewichtsopdrijvers.

  verder zijn meerdere kleine maaltijden aan te raden. Eten als je honger hebt. Ik hou me al jaren niet meer aan een schema en red het prima. Het hoeft inmiddels ook niet meer van de diëtiste. Als ik maar op gewicht blijf en dat lukt me vrij aardig. Mijn BMI is niet 'super' (19,7) maar het is volgens de kenners genoeg.
  Ik sport ook vrij veel dus het zal niet snel veel hoger worden.

  Overigens moet je natuurlijk geen diabetes hebben als veel van het bovengenoemde naar binnen gooit, anders kan je blijven spuiten, hahaha.

  Misschien heb je dit alles al geprobeerd en komt mijn reactie als mosterd na de maaltijd.

  Liefs Jesse

  BeantwoordenVerwijderen