Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

vrijdag 2 december 2011

Vraagje aan jullie!

Ik heb vandaag al 2x een hypo achtig iets gehad.. Ik ben hier niet heel bekend mee. Vorig jaar heb ik het ook gehad en het leek er wel erg op. Vanochtend was ik op school, begon helemaal te zweten en te trillen, ik moest gewoon eten. En ik had al wel 3 uur niks op, dus ik weet niet of het daar ook aan kan liggen. Ik eet wel vaker zolang niet. Toen heb een gevulde koek, flesje extran en snoepjes op en toen ging het wel weer. Ik werd er ook helemaal niet goed van. Ik moest de trap af naar beneden om eten te halen, maar ik ging haast van mn houtje.

En net precies hetzelfde. Dus maar een nutridrink gedronken en gevulde koek gegeten.
Het zit me niet echt lekker. Ook heb ik als ik op school kom enorme dorst. Verder van de hele dag niet echt. Echt alleen sochtends.
En omdat mijn gewicht ook niet goed is, terwijl ik wel gewoon goed eet. Zit ik toch te twijfelen of ik geen diabetes heb? Dan zou het wel op zijn plek vallen qua gewicht.

Mijn vraag aan jullie is hoe merk je dat je een hypo hebt? Of komt het omdat ik 3uur niks op heb?
Ik weet hier even geen raad mee.. Ik ga zo ook even een mailtje naar het ziekenhuis sturen, want het zit me echt niet lekker.

Liefs xx

5 opmerkingen:

 1. Als ik het zo zie, kan het best dat je in een beginstadia zit, zeker omdat je zo afgevallen bent! Dat je vlak na het eten hoog zit, waardoor je alvleesklier hard gaat werken en je daardoor een paar uur na het eten in een hypo terecht komt... Tijd voor een glucosetestje? ;) En dan niet pas 2 uur na het innemen ervan meten, maar ook een half uur en een uur (dat doe ik als ik het gevoel heb dat ik weer te hoog zit, vooral bij prednisongebruik of het eten van jam/hagelslag).

  Succes! Het is in ieder geval erg vervelend en zeker een mailtje naar het zkh waard.

  Groetjes,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou zeker een mailtje naar het zkh sturen. Yehudith heeft het eigenlijk al uitgelegd. Zorg dat je altijd iets met suiker bij je hebt; mars, druivensuiker, etc.

  Groeten Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad Judith heeft het al goed uitgelegd en sluit me hier ook helemaal bij aan, veel sterkte er mee, niet leuk :-(
  Liefs, Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik sluit me erbij aan.
  Met deze verschijnselen is het bij mij ook begonnen, al wil dat natuurlijk niet alles zeggen. Maar zeker het checken waard lijkt me!
  Het zou ergens vervelend zijn, maar tegelijkertijd betekenen dat er iets gedaan kan worden aan al je vervelende klachten...!!
  Zou zeker het ziekenhuis contacten, heel veel succes ermee en hopelijk niet al te veel nare momenten!!

  Groetjes Marcia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Judith heeft het inderdaad al goed beschreven. Deze verschijnselen heb ik wel als ik een hypo heb, maar ik heb al zo lang diabetes, dat ik niet goed meer weet of je dit 'normaal' ook kunt hebben. Toen bij mij de diagnose is gesteld, had ik echt de hele dag door verschrikkelijke dorst. Zoals Ad ook aangeeft: zorg dat je altijd iets met suiker bij hebt. En ik zou het ook zeker navragen bij het ziekenhuis. Bij mij is toen o.a. mijn urine nagekeken. Sterkte, hopelijk valt het mee!

  Groetjes, Erika

  BeantwoordenVerwijderen