Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

dinsdag 27 december 2011

Kerst en EMC

Mijn kerst was heel leuk.. Maar vreselijk druk. 1e kerstdag bij ons thuis ontbeten, daarna even op de koffie bij mijn tante. Toen gingen we richting Prinsenbeek, waar Marco woont. Daar cadeautjes uitgepakt en met zijn familie lekker gegeten.

2e kerstdag gingen we langs zijn opa en oma's. En hebben we s'avonds bij ons thuis gegourment. S 'avonds bij ons thuis cadeautjes gedaan. Goed verwent dus!

Vandaag stond een ritje EMC op de planning en omdat ma moest werken is Marco mee geweest. Dit was de eerste keer dat hij mee ging op controle. We moesten bij de dietiste zijn, niet mijn favoriet. Gelukkig weet Marco er al best veel van, kan er goed met hem over praten. Maar toch vond ik het best spannend.. Je weet van te voren nooit echt hoe z'n gesprek gaat lopen. De vorige keer liep het gesprek totaal niet lekker, dus ik zag er best tegen op.
Maar het was een fijn gesprek. Het is dat mijn LF zo goed omhoog is gegaan want anders was het gelijk al sondevoeding geworden. Ik ben in 2 maanden 1,5 kilo afgevallen.. ( na 2 dagen veel teveel gegeten te hebben) dusja eigenlijk zou het normaal nog meer zijn.. Er zit dus een dalende lijn in..
Toen kreeg ik de vraag of ik wist hoe het kwam? Tjah das altijd lastig vind ik, maar ik denk dat het met de studie te maken heeft. Allemaal druk druk druk en omdat ik dat honger gevoel niet heb, vergeet ik te eten..

Dus nu hebben we afgesproken voordat ik aan een verslag of zo begin eerst een bakje met iets lekkers naast me zet (mars, twix dat soort dingen) en ik ga een schema maken met tijden waarop ik iets moet eten. Ik ga dan een wekkertje zetten, als die af gaat neem ik iets lekkers..
Het klinkt misschien kinderachtig, maar ik hoop dat het zo wel gaat helpen. Ook gaat Marco op bepaalde tijden smsen of ik al iets gegeten heb. Ik moet gewoon weer even dat ritme terug krijgen, want dat is echt verstoord.
Ik hoop dat dit gaat werken, want sondevoeding is natuurlijk de allerlaatste oplossing. Gelukkig vind Marco het niet erg als dit zou moeten, want daar zat ik ook overin, zo fijn is dat niet als wij bij elkaar slapen en ik lig daar met een slang in mn neus. Daar was ik wel onzeker over. Marco is daarin echt heel lief en wil het beste voor mij! :) En daar ben ik echt heel blij om!

Aan het eind van de week nog even een jaar update, want dan gaan we alweer 2012 in!

Liefs xx

2 opmerkingen:

 1. Hoi Sanne, ik hoop dat het met de tussendoortjes eten gaat lukken, en wat fijn dat Marco zo lief is, dat is echte liefde! :-)

  Liefs Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sanne,

  Klinkt goed jou kerstdagen!!

  Super bedankt voor je kaartje! Ik kreeg hem gisteren, hij was doorgestuurd vanuit Groningen, wat lief van je! :-)

  Goede jaarwisseling!

  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen