Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

dinsdag 31 januari 2012

Teleurstelling en frustratie...

Ik ben nu ruim een maand bezig met goed op mijn eetmomenten te letten. 3 maaltijden op een dag, en ook 3/4 tussendoortjes..Heel de dag heb ik het gevoel dat ik overvol zit. De eerste weken dacht ik, mijn maag moet eraan wennen om zoveel eten binnen te krijgen, maar dat gevoel zakt niet weg.
Ik ben trouwens verslaafd aan saté. Dan eet ik tussen de middag 2 boterhammen met beleg. En dan warm ik het bakje saté op en daar eet ik ook nog 2 boterhammen bij jammie! :)

Nou dacht ik van het weekend ik zal eens op de weegschaal gaan staan, dit was al weken geleden. En ik was wel benieuwd of het volproppen -zo zie ik het- heeft geholpen. Maar toen mijn grote teleurstelling en frustratie was er niks bij. 46.5 BAM niks meer niks minder... Ik doe zo mijn best, heb het gevoel dat ik heel de dag eet. Ik hou me aan het schema. Maar het lukt niet.. Na lang gepraat met mijn ouders, Marco.. Wilde ik het nog 1 weekje aankijken.. En anders maar even een mail naar de dietiste..

Toen ik vanmorgen mijn mailbox openende zag ik dat mijn dietiste al had gemailt.. Hele vragen lijst, waar ondere andere stond; Hoe is het met je gewicht?
Dus ik heb netjes een mail terug gestuurd dat het niet lukt en dat ik niet weet of ik het zelf nog ga kunnen.

Ik kan niet meer eten dan dat ik nu al doe. Ik probeer van alles. Te varieëren met eten. 7 dagen in de week mag ik kiezen wat we eten, zodat ik het ook lekker vind en dus goed eet. Ik eet toetjes met extra callorieën..

Ik weet het niet meer.....

Liefs xx

3 opmerkingen:

 1. Ik ken de frustratie, Ik heb ook tussen mijn 20ste en 25 ste moeite gehad om mijn gewicht op nivo te krijgen. Nu zit ik, op mijn 30ste eindelijk op een mooie 64+ kilo,

  Rustig aan doorgaan, mischien een beetje dieetvoeding erbij, je komt er wel zolang je niet opgeeft. O-en blijf eten leuk houden voor jezelf.

  Groetjes, MAarten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij hielp de drinkvoeding altijd wel. Gewoon bij ontbijt en lunch. Op melkbasis vond ik vies, dus ik nam op vruchtensapbasis (nutricia juice style).Ik neem ze nog wel eens als ik wat zak in gewicht of veel moe ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Sanne,

  Grrr balen zeg...... Ik heb voor jou even heel mn blog terug zitten lezen tot ik ergenst een gewicht tegenkwam.
  En in okt 2010 woog ik 56.6,afgelopen aug woog ik 54 en weet dat ik dan nog een kilo terug gezakt ben....
  En nu weeg ik ineens weer 57....dus das omgerekend een kilo per mnd vanaf november.....En waarom??? Goed op mn voeding letten en s avonds nog een extra eetmoment, en mn lijf is gewoon veel stabieler dus is er toch minder verbruik.
  Ik denk dat jij gewoon een hele snelle motor hebt, en als jij stress gaat krijgen van het moeten eten zou ik idd de sonde voeding voor snachts overwegen om rust voor jezelf te krijgen...
  Veel sterkte met je beslissing

  BeantwoordenVerwijderen