Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

donderdag 14 juni 2012

Fysio VRIJ

Na 1,5 jaar elke week vaste prik naar de fysio.. Het idee kwam van mijn longarts 1,5 jaar geleden.. Ik sporte te weinig.. 1x fitnesse in de week van 3 kwartier vond hij te weinig.. En logisch..
Maar ik hou niet van sporten.. Vreselijke hekel aan.. Zoek elke keer smoesjes om maar niet te hoeven. Nu gaat het fitnessen heel goed. Dit doe ik samen met een vriendin.. Dan is het niet zo saai.. En ik weet hoe belangrijk het is en hoe goed het voor mijn longen is om te sporten.. Maar ik hang liever in de bank dan dat ik sta te zweten als ik me inspan..

Toen vorig jaar mijn moeder besloot om het hardlopen terug op te pakken, dacht ik laat ik eens mee gaan doen. Gewoon om te kijken of ik dit wel aan kan. Samen met nog 2 tantes zijn wij toen begonnen. Het was zwaar, heel zwaar. Vooral de eerste maand.. 3 minuten achter elkaar hardlopen, dacht dat er geen eind aan kwam.. Maar hoe langer we het deden hoe beter het ging. En zo zit ik na een jaar op de 5 km. Ik loop het alsof het niks is.

Maar nog altijd elke week standaard naar de fysio.. Tussen mensen die van alles mankeren en de gemiddelde leeftijd zo ongeveer 50 a 60 jaar is.. Oke wat ik mankeer is ook niet niks.. Maar zo voel ik het niet. Het gaat goed en dat gaat het al meer dan een jaar zo.. Ik heb al z'n 15 maanden geen ziekenhuis opnamen meer gehad en maar twee keer een AB kuurtje via tabletten.
Dus toen vorige week mijn fysiotherapeut aan mij vroeg hoe ik er tegen aan keek om eens een paar weekjes geen fysio te doen. Ik vind dit niet erg..
Aangezien ik nu 4x per week sport + de fysio vind ik het wel prima. Met mijn longarts heb ik dit niet overlegt, maar als ik zeg dat ik de 5 km in 31.08 minuten afleg, dan zal hij het vast niet erg vinden dat ik af en toe zo eens een paar weekjes fysio oversla.. Ik kwam hier omdat ik teweinig aan sport deed, dat kan hij nu niet meer zeggen want ik denk dat ik meer sport dan de gemiddelde Nederlander hahaha. Dus over een maandje pas terug. Ik vind het heerlijk! :). En natuurlijk als het minder gaat of ik voel dat het minder word, dan word ik gelijk ingeplant om te komen.

En pssssst ik ben al 4 kilo aangekomen sinds ik de sondevoeding gebruik en dat is nu zn 1,5 maand.. Ik ben precies op de helft! Nog 4 te gaan en ik heb mijn gewicht terug van 3 jaar geleden..
HAPPY!!!

Liefs xx

2 opmerkingen:

  1. Hoiii!! Wauw wat een goed nieuws, ook fijn dat je vier kilo bent aan gekomen! dat gaat dus super hard.. =)

    Groetjes Jolien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klasse Sanne, volhouden!

    Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen