Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

donderdag 23 augustus 2012

Controle EMC

Vandaag was het weer zo ver. Na 3 maanden op controle. Dat ik die 3 maanden uitgezeten heb zonder opname of extra langs komen is z'n 2 jaar geleden! Dus dat is mooi!

Verder was mijn longfunctie 2% minder. 59% en 1.91 in liters. Nja ik vind de "schade" nogal meevallen. Had het veel erger verwacht.
Verder was mijn gewicht perfect Yeeeyyyy!! :) 54.5.. Dus nog een halve kilo. De longarts kwam met de conclusie dat we dit veel eerder hadden moeten doen.. Tjah daar ben ik maar niet teveel op in gegaan hihi.

Het gepiep en de hoofdpijn was ook te verklaren. Mijn longarts denkt dat ik soort astma erbij heb. Dat kan zich zomaar ineens uiten. Dus ik heb een puffer gehad die ik 2x daags moet gebruiken.

Over 6 weken moet ik terug. Dan gaan we kijken of het geholpen heeft of niet. Als het niet geholpen heeft krijg ik waarschijnlijk weer de Vfend. Omdat mijn longfunctie daar de vorige keer 10% omhoog mee is gegaan, maar dat je daar nu niks meer van ziet. Dus proberen we het gewoon opnieuw. Ook omdat de schimmels zich weer in mijn longen bevinden. Die vinden het wel fijn daar denk... Ik hoop maar dat mijn LF zo weer omhoog gaat, want die bijwerkingen van de Vfend zijn geen pretje..

Liefs xx

1 opmerking:

  1. Ik gebruik al jaren Vfend tegen de ABPA (aspergillus schimmel) en dan piep ik niet. Het houdt mijn IGE redelijk in toom rond de 1000 (eerst 3000) lager wil die helaas niet. Vervelend dat je er nare bijwerkingen van heb, misschien kan je trisporal drank proberen dat is ook tegen de ABPA.

    BeantwoordenVerwijderen