Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

vrijdag 2 november 2012

Nooit meer...

Gistere was de dag dat mijn Ganglion weg gehaald zou worden..

Om 11u was ik aan de beurt. Charmant OK jasje aan en hup met bed en al werd ik weg gereden.

Ik zou 2 infuzen krijgen, hier had ik emla zalf voor gekregen, maar de anesthesist vond het nodig om er net naast te prikken.. Dus het zweet stond op mijn voorhoofd, begon lichtelijk in paniek te raken. In de 2e hand ging het wel goed en voelde ik niks. Dus ik werd weer wat rustiger. Toen bleek toch dat het ene infuus niet zo lekker liep, ik dacht het is maar even en er gaat alleen vocht doorheen dus lekker vanaf blijven haha.

Toen kreeg ik een strakke band om mijn bovenarm die de boel ging afklemmen, raar gevoel maar het was te doen. Toen kwam er een blauwe strakke band, soort elastiek en die begonnen ze om mijn arm te draaien, eerst mijn vingers en zo mijn bovenarm. Het infuus zat in die hand en dat deed pijn, heel veel pijn.. Dus begon te paniekeren, hartslag naar de 140 en saturatie naar de 90.. Het was klaar en ging goed, ik had een hele witte arm (zat geen bloed meer in) Toen via dat infuus verdoving spuiten.. Een mega bult kwam er op mijn hand.. Ik wist wel hoe laat het was.. Infuus kapot, toen zat ik er helemaal doorheen.. Dus wilde ze me algehele narcose doen, nog even wat vragen ivm CF.. Even later werd toch iets anders besloten.. Ik zou verdoving krijgen via mijn oksel.. Ik lag te zweten en trillen.. Ik hou er niet van, krijg mezelf ook niet meer rustig.
Ik mocht op een scherm meekijken hoe ze de zenuw aan het zoeken waren.. Nou pijnlijk, ik moest rustig blijven ademen anders ging het niet goed, nou best moeilijk als je zo in paniek bent.. Daarna was mijn arm verdoofd en voelde ik niks meer..

Op de OK ging alles goed, toen ik zeker wist dat ik niks voelde werd ik rustig en heb ik gezellig met de verpleegster gekletst. Ze konden alleen niet alles weghalen omdat het te diep zat, dus de kans dat die bult terug komt is groot.. Nouja ik heb liever een bult dan die pijn die ik gisteren had...

Na 4 uur mocht in naar huis en kreeg ik het gevoel terug in mijn arm.
Nu zit ie ingepakt, dit mag er vanmiddag af en dan moet er een pleister op. Het is onderhuids gehecht en dus lossen die hechtingen vanzelf op.
Over 2,5 week terug op controle.. Ik ben benieuwd. Ik kan nooit zo goed tegen wonden bij mezelf, dan val ik flauw haha. Dus Marco mag het er straks afhalen, want ik hoef het nog even niet te zien hihi..

Ohja en longarts belde woensdag om de afspraak te verschuiven voor over 2 weken.. Dat was maar goed, want 16.00u in Rdam ging ik niet meer halen ;)

Fijn weekend!
Liefs xx

1 opmerking:

  1. Wat vervelend voor je....en dan ook nog eens weten dat het waarschlijnlijk terug komt....balen! Hopelijk heb je er niet meer te veel last van!

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen