Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

zaterdag 17 maart 2012

En nu?!

Tjah dat dacht ik toen ik het mailtje van de dietiste las vanochtend..
Bij de vorige controle had ik 3 dagen een voedseldagboek bijj moeten houden.

De dietiste zou gaan uitrekenen hoeveel callorieën ik binnen zou krijgen en of we er misschien nog iets bij konden doen..

Dit was het resultaat..
Gemiddeld in die 3 dagen heb ik 2900 callorieën binnen gekregen en 104 gram eiwit.. Wat ik eigenlijk binnen zou moeten krijgen, schrik niet.. 2250 callorieën en 70 gram eiwit..
Ik zit er dus VET boven.. De dietiste vermelden erbij dat ik theoretisch gezien aan zou moeten komen en dat ik gewoon HEEL GOED eet.. Ja duh dat wist ik zelf ook wel.

Maar nu frustreerd het mij gewoon dat ik NIET aankom.. Nog geen grammetje..Dus dan gaat het bij mij gelijk door mn hoofd, waarom prop ik mezelf de hele dag vol en kom dan nog niks aan..
En wat me ook dwars zit is dat de dietiste het ook even niet meer weet... Nou dat is lekker dan.. Ik ben weer z'n geval apart..

Nu gaat ze met mijn longarts overleggen wat hij ervan vind en of hij nog ideeën heeft..
Nou ik ben er uit! Geef mij maar sondevoeding.. Ik ben er klaar mee.. Dit helpt gewoon niet.. En ik loop echt op mn tenen qua eten betreft, dus ik weet ook niet of ik dit nog zo lang ga volhouden..

Dus nu is het even afwachten wat mijn longarts ervan zegt en anders regelen ze maar een bedje voor 1 nachtje en dan kom ik wel oefenen om de sonde in te brengen. Maar aankomen zal ik! Het gaat me allemaal steeds meer tegen zitten.

Nog even iets anders, gistere heb ik de laatste AB ingenomen! Na 3 weken ben ik er weer vanaf! En jawel het heeft geholpen!! Nu alleen nog van die hoest afkomen, maar dat komt goed! Zometeen weer lekker werken! :)

Fijn weekend allemaal!
Liefs xx

3 opmerkingen:

 1. Gatver Sanne , wat zwaar frustrerend op deze manier voor je.....
  Maar een ding kun je nu loslaten het ligt niet aan jouw eetpatroon dus meer dan je best kun je niet doen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sanne,
  Dat dacht ik dus ook direct: hoe zijn je bloedglucosewaarden? Worden of zijn die gemeten?
  Ik weet niet of je diabetes hebt (staat niet in het beginstukje boven je Blog). Ik weet wel dat ik eens ergens bij jou gelezen hebt dat je dacht dat je misschien diabetes had....
  Waarschijnlijk weet je wel: van onontdekte diabetes val je af en als je al diabetes hebt (?) en je glucosewaarden zijn niet goed, dan val je ook af.
  Tweede wat ik dacht: gebruik je Creon (of andere pancrease-pillen?). Kan het zijn dat je onvoldoende pancrease slikt? Of heb je geen darmklachten en heb je dat nooit nodig gehad?

  Waarschijnlijk is dit allemaal allang besproken met je CF-arts of je dietiste dan dan beschouw je mijn reactie maar als ongeschreven :-)

  sterkte!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen