Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

donderdag 3 mei 2012

Twee in één

Vanacht is alles goed verlopen met de sondevoeding. Ik heb heerlijk geslapen en maar 1 keer wakker geworden omdat de pomp begon te piepen, maar voor de verpleging de kamer uit was sliep ik alweer.

Vanochtend de sonde eruit gehaald, dat was zo gebeurd. Weer wel even dat irritante gevoel bij mijn neus, maar verder ging het prima.
Morgen komen ze van Sorgente alles leveren en kunnen we gaan beginnen! Wel begin ik pas zondag avond omdat ik 2 nachten bij mijn vriend slaap. Verder ga ik gewoon 5 à 6 nachten doen. 1 liter van 1,5 callorie per ml. Dus op een nacht krijg ik 1500 callorieën binnen.

En dan nog even iets anders, dit was gistere al wel, maar had geen zin om dat bij het blogje van gistere erbij te doen..
Door het hoesten zit er een breukje in mijn rib...
Ik heb dinsdag heel hard moeten lachen, er ontstond ook een enorme hoestbui waarbij ik iets voelde knakken en daarna deed het heel veel pijn.
Dus heb ik gistere aan mijn longarts gevraagt wat dat kon zijn. En omdat hij het zeker wilde weten ging ik gistere middag nog even op de foto. Achja ik was er toch..Mijn rib zit nog wel aan elkaar, maar wel gebroken. Een twijg breukje heet het.

Met hoesten doet het vreselijk pijn. Ik slik nu 4x2 paracetamols op een dag. Maar merk er niks van. Dus we gaan maar over op iets sterkers. Ik moet zorgen dat ik goed door kan blijven hoesten, want anders gaat het weer vast zitten. Je wilt me echt niet zien als ik hoest, wring me allemaal in vreemde bochten om de pijn te onderdrukken.. Het zit precies op de plek waar je beugel van je BH ook zit, lekker charmant als ik dan hoest en ik probeer tegendruk te geven hahaha.. Ooh en niezen vreselijk hahaha
Nooit gedacht dat ik een rib zou breken door het hoesten.. Het kan dus echt.. Maar dit overleven we wel weer, tanden op elkaar en hoesten hihi..

Liefs xx

2 opmerkingen:

 1. oh jee dat klinkt heftig; een rib breken door het hoesten. Tjonge wat een kracht zet je dan!!! Hoop voor je dat de pijn snel minder wordt!!!

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Sanne!

  Haha, ik heb door het hoesten vorig jaar 3 ribben gebroken! En dan geen twijgbreukje, maar echt helemaal los stonden ze! Weer blij dat je dat niet hebt, want dan voel je je ribben langs elkaar gaan als je hoest ed. Maar kan me wel voorstellen dat dit ook pijnlijk is! Gelukkig ging het goed met de SV! Op naar de eerste nacht dat je het thuis gaat doen! Ben blij dat je er geen last van hebt!
  Zet hem op!
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen