Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

woensdag 29 juni 2011

Grootonderzoek

Na een korte nacht van een paar uurtjes ging mijn wekker om half 7. De helft van de nacht niet geslapen door de hitte en de flinke onweersbuien.
Maar goed, ik moest er toch echt uit.

Om 9uur aangekomen in het ziekenhuis kreeg ik een 4 pers. kamer aangewezen en begon het wachten-wachten en nog eens wachten. Uiteindelijk om 10uur kwamen ze de controles doen en bloedprikken. Pas om 11uur kwam de maatschappelijk werkster. Waarom ik om half 10 al in het ziekenhuis moest zijn weet ik niet, maar de eerste paar uur heb ik alleen maar gewacht. Dan heb ik het al helemaal gehad haha.

Het gesprek met de maatschappelijk werkster was zo klaar. Ik had geen dingen waar ik tegenaan liep. Het was meer een kennismakings gesprek. Ik kende haar niet en zij mij niet.

Even later kwam de dietiste. Hier loop ik me al een paar dagen druk om te maken.
Maar het gesprek ging heel goed. Het was niet de dietiste die ik normaal heb. Deze was heel lief en rustig en luisterde ook echt goed na mij.
Ze begon op een heel voorzichtige manier over sondevoeding. Ik ben nu met tegenzin aan het eten en daar word ik niet vrolijker van. Met de sondevoeding moet je ook wel eten, maar het is niet meer een moet. zo van ik moet dit en dat en nog eten om op gewicht te blijven. Mijn gewicht is nu stabiel, maar er moet eigenlijk nog 7 kilo bij. En dat gaat mij gewoon niet lukken. Ik zit nu echt aan mn max. Op dit moment doen we nog even niks. Over 3 maanden moet ik terug komen, ondertussen gaat de dietiste het mijn longarts overleggen. Ook krijg ik een folder thuis gestuurd met alles over sondevoeding en wat daarbij komt kijken. Het was een heel fijn gesprek, daar ben ik wel blij om.

Ook had ik LF vanmiddag. Ruim een half uur aan het blazen geweest. Pff ik was moe haha. Mijn LF is hetzelfde gebleven dan vorige maand. YES! 65% en 2.12 liter. Toppie!
Verder heb ik mijn longarts nog gezien. Die was ook heel tevreden. Dat was een kort maar krachtig gesprek haha.

En de fysio was nog langsgeweest. Ook die was zo weer weg. De piepjes test die ik vorig jaar moest doen, ging nu niet. Dat doen ze daar altijd op de afdeling. Leggen ze pionnen op de vloer, van een bepaalde afstand. Vorig jaar was er kamertje vrij, waar een loopband ect in stond. Maar nu is dat een gewone kamer geworden waar patienten liggen. Dus we konde die pionnen niet wegleggen. En laat ik dit nu helemaal niet erg vinden haha!

Op het laatst kreeg ik nog een botscan en thorax foto.

Toen dat allemaal gebeurd was mocht ik weer naar huis. Gelukkig net voor de files weg heerlijk!
Druk en vermoeiend dagje geweest.
Over een aantal weken krijg ik telefonisch de uitslag. Ben heel benieuwd.

Liefs xx

1 opmerking:

  1. Succes met wachten op de uitslagen! Altijd spannend!

    Gr Sam

    BeantwoordenVerwijderen