Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

woensdag 29 februari 2012

Knopen doorgehakt?!

Ik heb nu sinds zaterdag avond AB, of dit helpt weet ik niet. Ik hoest (blaf) als een piepende zeehond, super veel sputem (normaal heb ik niks).Verder ben ik doodmoe, maja dat kan ook door de AB komen..
Ik ben wel gewoon naar school geweest, maar ooh wat is dat vermoeiend. Laatste les beetje slapend doorgekomen.

Mijn longarts gaat nog bellen van de week, dit is nog niet gebeurd, dus ik weet het verder ook niet echt. De klachten worden in ieder geval niet erger. Dat is al heel wat... En de koorts is weg.

Vandaag stond de dietiste op de planning. Ik haat dat...
Ik moest voor 3 dagen een voedseldagboek bij houden, dit heb ik dan ook netjes gedaan. Het bezoekje gistere aan de MAC heb ik er natuurlijk bij gezet hihi..
Ik ben niet afgevallen met 2 maanden terug, ook al heb ik nu een infectie. Dus dat was goed nieuws. Maar ik eet ook zoveel.. En vooral met tegenzin..

Dit keer ben ik heel eerlijk tegen haar geweest en heb gezegd dat ik het gewoon frustrerend vind dat ik zoveel eet en gewoon niks aankom en ook hoe ik erover denk. Toen zei ze eigenlijk voor de grap nou dan doen we toch sondevoeding en toen zei ik; ja is goed, ben ik teminste van het gezeur af..
Hier hebben heel de tijd over gehad. En ik denk dat ik dat echt wil. Ik kan het niet zelf, dan was ik de afgelopen 2,5 jaar al wel aangekomen, maar in plaats van aankomen ben ik alleen maar afgevallen en staat de teller nu op 9 a 10 kilo.. Nou en geloof me, dat zie je echt wel en iedereen kan wel zeggen oh wat zie je er goed uit blablabla, maar ik zelf vind van niet, gewoon vreselijk...
Dus nu hebben we afgesproken dat ik er goed over na ga denken, thuis ga overleggen, met Marco. En dan kunnen ze allemaal wel zeggen, niet doen.. Ik doe het toch.. Want ik ben er helemaal klaar mee! Ik wil mijn oude gewicht terug!
Nu is het even wachten op een mailtje van de dietiste.. Als ik ga proberen met sondevoeding word ik 1 nacht opgenomen om te oefenen met het inbrengen van de sonde. Dus we zullen allemaal wel zien..

Ik denk in ieder geval dat ik de juiste keuze heb gemaakt..
Toen we daar klaar waren nog even sputem ingeleverd op de longpolie..

En nu is het dus even afwachten wat mijn arts gaat zeggen.. Wel of geen opname.. We zien het wel..
Ik ben blij met mijn keuze :)

Liefs xx

8 opmerkingen:

 1. Hoi Sanne
  goed van je zeg! de knoop door hakken kan je idd een opgelucht gevoel geven :-) Met sondevoeding is de druk van 'moeten eten' er vanaf. Natuurlijk is onze Ruben nog een klein ventje, maar het gaf ons enorm veel opluchting.... eet ie niet, nou ja dan niet. hij krijgt toch sondevoeding. Sterkte met alles. Hopelijk hoef je niet opgenomen te worden voor een infuus kuur!
  groetjes
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Sanne,

  Heel Herkenbaar verhaal, Ik was 10 kilo afgevallen en nu na 2 jaar sondevoeding weer op mijn oude gewicht, *Eerst een half jaar lopen klungelen met nutridrink* (van 48kg naar 58kg) ik heb mijn leven terug gekregen en een stuk meer energie! Denk er nog even over na, Zelf breng ik elke avond een sonde in en haal hem er ´s ochtends weer uit, Misschien denk jij over een PEG na? Mijn vriend die ik toen heb leren kennen heeft er gelukkig geen problemen mee. Veel energie voor overdag is ook wat waard toch? Zeker met die opleiding die je volgt! Tip: begin met rustig opbouwen. Uit eindelijk kan je hem op standje *het literpak zit er zo in* =) Heel veel succes met beslissen en keuze maken!!

  Groetjes Jolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dappere beslissing hoor meid!
  Maar goed dat je nu je grens aan geeft. Je loopt er nu al een flinke tijd mee te stoeien!
  Hopelijk kan je snel beginnen met de sondevoeding en hopelijk bevalt het!

  xx Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sanne, lijkt me een moeilijke beslissing, super dapper van je! Hoop dat het je gaat helpen om lekker aan te komen.
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sanne, moeilijke maar ik denk wel goede beslissing. Veel voordelen aan sondevoeding: je groeit beter (en ontspannender!) en je weerstand wordt beter. Ik hoop voor je dat het allemaal lukt. Suc6 in ieder geval.
  Groeten, Anja cf-café

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sanne = Cool.

  Good job, chickie.

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wijs hoor, kan me helemaal voorstellen dat je er klaar mee bent. Misschien als je met Sondevoeding begint en je iets aankomt je dan ook het plezier in eten terug vind.
  Veel sterkte, ook met deze ontsteking!

  Groeten Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Sanne,

  Je mag best wat van mij hebben hoor! 10kg? Geen probleem!;-)

  Nee hoor, ik snap wel dat je er genoeg van hebt. Tenminste, ik hoef geen moeite te doen om op gewicht te blijven, maar ik ken het gevoel continu vechten tegen iets waar je weinig invloed op hebt en wat je niet wilt. En hoe rot het voelt als je daar dan van 'verliest' terwijl je ZO je best doet.....In ieder geval ben je van dat gefoceerde eten af, alleen eten wat en wanneer je wilt. Stukken beter! In ruil daarvoor wel aan een slangetje vast 's nachts....De tijd leert wel of het fijn voor je is of niet.
  Succes met alles!
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen