Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

donderdag 24 februari 2011

Controle EMC

Vandaag was het dan zover..
Middagje EMC..

Mijn longfunctie was helaas niet vooruit, zelfs 1% achteruit. In liters 2.07.. Dit vond ik erg balen. Ik voel me echt wel beter. Maar helaas was dit niet terug te zien aan mijn LF.

Tjah en mijn gewicht. Die was gewoon dramatisch. Ik wist het al wel, maar toen ik bij de arts op de weegschaal ging staan, zag ik mijn arts een beetje angstig kijken. Hij ging mijn BMI uitrekenen, die was 17.. Ik moet 8 kilo aankomen om een gezonde BMI te hebben.
Ik heb eerlijk gezegt dat de drinkvoeding mijn neus onderhand uitkomt en dat het gewoon niet helpt. Toen viel het woord sondevoeding, ik was er al bang voor. We gaan er alleen niet gelijk mee starten. Wel heeft hij me verteld hoe zoiets in zn werk gaat. Mijn arts is toch bang dat ik toch diabetes heb, ik krijg bij de volgende controle een metertje mee om een nachtelijke curve bij te houden. Misschien dat het snachts is en dan merk ik het niet.

De dietiste gaat contact opnemen met mij. Misschien heeft zij nog tips ofzo. Je weet maar nooit.
Ook heb ik aangekaart dat ik altijd (behalve als ik slaap) koude voeten en handen heb. Dit kon hij heel snel verklaren; ik weeg gewoon te weinig en daardoor heb ik het alijtd koud

Verder mag ik maandag stoppen met de Tobi. Over een maand moet ik weer op controle. Ik hoop dat het dan allemaal wat beter is, anders zit er toch een opname aan te komen.
Dit was het denk ik allemaal wel.

Iedereen alvast een fijn weekend!
Liefs xx

5 opmerkingen:

 1. hmmm balen joh Sanne!
  Maar al lijkt sonde voeding niet fijn, het zal je waarschijnlijk wel gaan helpen. Onze Ruben is binnen een jaar op het gemiddelde gekomen van de groeicurve van zijn leeftijd! (natuurlijk is ie wel heel veel jonger dan jij ;-) )
  Nou sterkte hoor en wie weet heeft de dieetiste nog een wondertip.
  groetjes
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke drinkvoeding gebruik je?
  Ik heb ze ook allemaal gehad, scandishake, verschillende soorten nutridrink, maar allemaal op melkbasis en dat hield ik niet uit. Gore troep en het ging allemaal ten koste van mijn dagelijkse eten. Want ze waren echt heel machtig.
  In 2009 bleef ik ook maar afvallen en het was echt slecht, tot de dietiste met de Juice drankjes kwam. En die zijn makkelijk weg te drinken, en gaan niet ten koste van ander eten. En vallen niet als een baksteen naar binnen. Ik kwam zo'n 6 kilo aan ook.
  Ik gebruik Resource&Nutri Juice.

  gr Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeroen..

  Toen ik nog klein was heb ik alles geprobeerd, van scandishake tot nutridrink en ik vond ze allemaal even smerig.
  Nu gebruik ik Fresubin en Resource. De Fresubin valt als een blok op in maag.
  Juice drankjes ken ik niet, misschien is dat wel een oplossing!
  Bedankt voor de tip!! :)

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Sanne, vervelend als je een sonde zou moeten zeg. Maarja als het helpt is het natuurlijk heel fijn. Zelf gebruik ik ook resource en fresubin, ik ben sinds mei wel 3 kilootjes aangekomen.
  Als je inderdaad te hoge suikers hebt dan kun je daardoor ook heel erg afvallen, ook al eet en drink je een boel dan kom je niet aan omdat je alle suikers weer uitplast. Nou ja, zoiets, ben natuurlijk geen dokter.
  Veel sterkte ermee!!
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. https://www.tefa.nl/productgroep/0000000863/fruitbasis.aspx

  De enlive vind ik zelf ook niet te zuipen, maar de Nutridrink Appel/Cassis/Bosvruchten, en Resource Framboos&zwartebes zijn bijna lekker zelfs, haha. En licht. Zou het tof vinden als deze ook bij je werken. Ik zou gewoon een pakketje aanvragen met allerlei soorten fruitbasis, dat deed mijn dietiste ook, en wat ik lekker vond bestel ik nusteeds zelf. Zo vind ik de Fresubin ook vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen