Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

woensdag 2 februari 2011

Stem kwijt...

De titel zegt het al.. Mijn stem is kwijt.. Of in ieder geval bijna weg..
Ik ben sinds maandag avond aan het sprayen met de Tobi en ik ben nu al hees..In heb de bijsluiter aandachtig doorgelezen.. En jahoor.. Het kon zijn dat je er hees van werd..
Hoe zou dat over een maand zijn..
We wachten maar af..

Gistere ben ik naar school geweest en heb ik alles ingeleverd. Ook kreeg ik mijn punt wat ik op school had gehaald. Daarvoor heb ik ook een dikke 8 gehaald. Een 8 voor stage en een 8 voor school.. Mooier kan het niet! Ik ben er super blij mee en stiekem ook heel trots op mezelf. Dit heb ik toch maar even geflikt met een ziekenhuis opname ertussen door. Over 2,5 week heb ik diploma uitreiking..

De laatste dagen heb ik savonds koorts, maar net 38.1 of 38.3..De volgende ochtend is dit dan weer gezakt. Vreemd eigenlijk want ik heb nooit koorts. Maar even goed in de gaten houden. Ik hoop niet dat de infectie erger wordt.

Liefs xx

6 opmerkingen:

 1. Misschien dat naspoelen en iets drinken kan helpen. Trouwens niets mis met heesheid hoor ;)

  gr Jroen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey Sanne,

  Toen ik pas begon met de tobi was ik ook een aantal dagen niet lekker maar meer omdat het medicijn op de eventuele infectie werkte, na enkele dagen zakte dat af en kwam het los of begon ik me beter te voelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sanne, ik lees net over je heesheid. Een heel bekende bijwerking, zeker bij starten van TOBI. Vantevoren iets van melk of Yoki drinken, kan een beetje helpen, ook goed gorgelen en spoelen met water erna. Maar.... vaak gaat het steeds beter en is het een kwestie van wennen. Beterschap !!
  Groetjes van Martina (CF forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spoel ook altijd mijn mond erna.. Heb wel andere antibiotica, maar dat maakt niet uit. Volgens mij is mijn stem in de loop der jaren wel heser dan 'normale' mensen.. maarja ik heb er gelukkig zelf geen last van.
  Super goed al die 8en :)

  Groetjes Gwen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super voor je cijfers meid!
  Zei het toch;) Grote kans dat je hees wordt!
  Maar erg vervelend, daarom was de ventolin makkelijk geweest!

  Succes en hoop dat je snel je stem weer hebt!
  Ik bij duurde het ongeveer 2 3 dagen!

  Liefs Saskiaxxx(L)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bekende bijweking...maar het gaat over hahahah, wanneer is bij iederen verschillend. Ik spray nu al jaren tobi en me stem wordt nie meer hees :)....super cijfers hoor!! Dat diploma is zeker verdient :)

  BeantwoordenVerwijderen