Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

donderdag 7 april 2011

Een mindere dag...

Gisteren avond kwam ineens mijn longarts nog langs. Hij was naar een congress geweest en wilde weten hoe het ging. Toen ik vertelde dat het allemaal goed ging, geen pijn, niet benauwd. Knikte hij tevreden...Maar toen ik hem mijn LF liet zien was hij niet tevreden. Dat liet hij ook even merken ook..
Was even een best heftig gesprek en ik zat er even helemaal doorheen.

Maar hij heeft waarschijnlijk wel de oplossing. Ik heb een aantal schimmels in mijn sputem zitten en die wil hij gaan behandelen. Best zware medicatie hoorde ik hem zeggen, het kan je lever aantasten en daarom moet ik dan elke 2 weken bloed laten prikken.

Ik hoop maar dat dat gaat helpen, want ik snap er niks van hoe dat dat nou ineens komt.

En of dat dat gistere avond nog niet genoeg was....

Ik mocht vanochtend weer op de weegschaal en er was weer een halve kilo af vergeleke maandag..En toen was ik het beu en dat heb ik even laten merken (sorry verpleegster)..
Ik hoopte eigenlijk dat ik een arts zou zien vandaag, maar ze hebben me weer overgeslagen omdat ik naar de fysio was.
Morgen eis ik dat ik een arts spreek, want hoe het nu gaat dat kan niet.. En dat met het idee dat ik volgende week naar huis ga..

Dusja dit was even een mindere dag vandaag! Maar morgen gaan we er weer tegenaan!

Liefs xx

5 opmerkingen:

 1. Hoi Sanne,

  Een slecht bericht inderdaad. Gelukkig weten ze wel wat de oorzaak is. Schimmels zitten overal en kan je ze dus overal oplopen.
  Hopelijk zijn de schimmels snel weg en gaat je lf weer omhoog. En je gewicht, lijkt me logisch als je ziek bent. je hebt dan alle energie nodig om te genezen. En dat kost nu eenmaal gewicht.

  Vandaag ff lief zijn tegen de zuster, hoor. Kan me voorstellen dat het ff teveel werd.
  Liefs Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet teveel focussen op dat gewicht. Als jij goed blijft eten dan komt dat wel weer, maar kost tijd. Die schimmels zijn heftiger, althans de bestrijdingswijze. Laat je goed informeren hoor, eer je akkoord gaat, want je hebt maar 1 lever en je bent nog maar 20!! Wat zijn de alternatieven? Er zijn meerdere soorten schimmelmedicatie. Het blijft altijd kiezen tussen kwaden helaas...
  Morgen een betere dag, zeker te weten! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad wat Ad zegt; logisch dat je gewicht inlevert als je ziek bent. Je energie gaat dan naar het beter worden en dus even niet naar het aankomen. Dat komt wel goed! Ik denk ook zeker wanneer je weer thuis bent, daar eet je toch ook altijd meer (altans, ik. Ik val namelijk ook altijd af in het zkh).
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat je rotdagen hebt gehad. Ik heb in het verleden, rond mn 20ste ook 2 jaar lang een schimmel gehad, en mijn LF vloog achteruit. Nog maar 40% (t.o.v. 75% nu). Na 2 jaar behandelen met anti-schimmel middeltjes, was ik ervan af, maar toen was alles ook veel beter meteen. Ik hoop dat dat bij jou ook lukt! Probeer over wat langere termijn te denken, en niet van dag tot dag, want CF is grillig. Hou je taai!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes ! :)
  Ik hoop dat je morgen een arts spreekt :(
  Nadeel van fysio... zal je altijd zien dat ze dan net op de afdeling zijn.

  Gr Sam

  BeantwoordenVerwijderen