Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

vrijdag 15 april 2011

Mijn gewicht.....

We zijn weer een aantal dagen thuis.
Ik heb al best wat gedaan vind ik zelf.

Al 2x naar de fysio geweest. Pff dat is wennen. Merk toch echt wel dat ik 3 weken niks of nauwslijk aan mijn conditie heb gewerkt.
Mijn benen hebben er nog het meeste last van. Net of alle spieren daar ineens verdwenen zijn..Die ben ik nu weer hard aan het trainen.
Zelf ben ik ook alweer naar de fitnes geweest.
In 3 dagen tijd 3x gesport. En dat met het idee dat ik totaal niet van sporten houd. Het moet, dus ik doe het. Maar niet altijd met evenveel plezier.

Verder ben ik ook al naar de stad geweest. Lekker geshopt. Maar een uurtje, dit was lang zat, want ook hierbij zeide mijn benen; ik wil rust..

Maar met het eten gaat het niet zo goed.. Of eigenlijk gewoon slecht..

Ik krijg niks weg. Thuis gebruik ik weer de drinkvoeding. Als ik die op heb, word ik toch misselijk. Dus ik ga er steeds meer tegenop zien om ze te nemen.
Ik heb het gevoel dat mijn maag naar 3 happen zegt, ik zit vol, ik hoef niet meer. En een knorrende maag heb ik al weken niet meer gehad. Ik eet nu op vaste tijden iets, want als het aan mijn maag ligt dan hoeft ie heel de dag geen eten te hebben
Hier thuis weegt de weegschaal nog minder dan in het ziekenhuis. Dus nu wordt het echt vreselijk. En het is ook aan mij te zien.

Ik ontloop als het ware de spiegel..
Vreselijk om mezelf zo te zien. Ik heb dit nooit gehad, ik was altijd heel tevreden over hoe ik eruit zag.
In het ziekenhuis zijn ze zo bezig geweest dat ik aan moet komen, dat mijn BMI veels te laag is, dat er 7,5 kilo bij moet. Ze hebben zo op me ingepraat dat ik nu heel de dag loop te denken; Ik moet aankomen, ik moet eten..Heel de dag draait gewoon om eten en aankomen...
Het is gewoon niet leuk meer...

Maar verder gaat het prima met mij..

Liefs xx

5 opmerkingen:

 1. Kan me voorstellen dat je door de stress en de druk die nu hebt over je gewicht, ook afvalt. Dat kan meer invloed hebben dan je denkt. Zeker als je er de hele dag mee bezig bent.
  Hoop dat het gauw beter gaat voor je!

  Groetjes Lian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heyyy Sanne!
  Nee dat is inderdaad helemaal niet leuk!

  Aankomen is gewoon heel moeilijk.
  Ik heb ook niet echt tips hahaha, aangezien ik zelf ook al jaaaaren met een BMI van onder de 17 zit.
  Ik eet gewoon alleen wat ik lekker vind (maar ja, daarbij wel sondevoeding natuurlijk, dan is het anders, dat snap ik wel)

  Anders een Mc-je tussendoor?
  xxx!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heey meis!

  Echt balen dat je zo moet opletten op het gewicht!
  Wat Lian ook zegt.. stress van ziekenhuizen in en uit en het idee ik MOET eten helpt ook echt niet.. onbewust of bewust het werkt zeker niet mee.

  Ik heb 3 jaar lang geen eetlust gehad.. ik zit nog op onder gewicht en ik ben 7 kilo lichter geweest. En zonder sondevoeding er toch weer boven op gekomen.. Ik hoop dat je ook snel weer eetlust krijg.. misschien als al die antibiotica uit je lijf is dat het een beetje terug komt en je weer in de spiegel durft te kijken.

  Sterkte meis! Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk krijg je snel je eetlust terug en ben je minder misselijk.

  Heel veel succes!

  Gr Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Sanne,

  Ik ken je verder niet maar het is net of ik verhaaltje van mezelf lees van een paar jaar terug.. Het werd op gegeven moment ook alleen maar bezig zijn met eten en aankomen.. GEK werd ik er van.
  Toen ben ik aan de sondevoeding gegaan (op aandringen van de Diëtiste). Dat kwam eerst hard aan, toen ik dat pak voor het eerst zag moest ik gewoon huilen maar nu na twee jaar sondevoeding zit ik weer op mijn oude gewicht. Ik vond het ook veel te lang duren eerst, want je wil natuurlijk een kilo per week erbij of zo. Geduld moet je hebben dat is echt super lastig, afvallen gaat namelijk makkelijker dan aankomen... in ons geval.

  Ik wil je niet overhalen om iets te gaan doen. Maar Sondevoeding is echt best wel een goede oplossing, Ook als je 's ochtends wakker wordt merk je het en heb je meer energie voor de rest van de dag. Heb mijn oude leventje weer gewoon op kunnen pakken daardoor.

  Heel veel succes Sanne!!! Hopelijk vind je snel een oplossing, want je zelfvertrouwen en energie-pijl daalt tegelijk met je gewicht.. En dat is jammer want ik krijg de indruk dat je best wel een bezige dame bent wat ik super goed vind!

  Groetjes Jolien. (jojo_duenk@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen