Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

vrijdag 28 januari 2011

I-neb

Gistere ben ik de hele dag naar stage geweest. Ik vierde mijn verjaardag.. Ik was 9 okt. al jarig geweest, maar toen lag ik in het ziekenhuis en kon ik die niet vieren. Omdat mijn stagebegeleidster gistere jarig was, vierde we het samen. We hebben hele leuke dingen met de kids gedaan. Gedanst, film gekeken, eierkoeken versiert, liedjes gezongen.. Het was een geslaagde dag. Toen ik thuis kwam was de vermoeidheid enorm..Ik merkte het pas toen ik in de bank ging zitten. Ik was hartstikke chagerijnig op alles en iedereen..
Savonds ben ik nog eventjes gaan sporten, normaal vind ik dat altijd wel lekker.. Maar na een half uur hield ik het voor gezien.. Pff een compleet lege accu..
Ik lag om kwart voor 10 in bed, sliep denk ik 5 min later en werd vanmorgen van de wekker wakker, met het gevoel alsof ik net een uur had geslapen..

Vanmiddag ben ik weer naar de fysio geweest. Ik kreeg weer een conditie test om te kijken hoe die nu is vergeleke 1,5 maand terug. Dat die minder was dan toen, dat wist ik wel, zo voel ik me ook. De vorige keer zat ik tegen de "heel goed" aan en nu halverwege "goed". Dus al met al nog steeds een goede conditie!

Vanmiddag kreeg ik dan eindelijk de I-neb. Ik zit hier al 2 maanden op te wachten. Met de controle begin Dec. is afgesproken dat ik zout zou gaan vernevelen met de I-neb. Het moest even met de verzekering geregeld worden en dat zou ik kunnen beginnen. De verzekering deed moeilijk, maar omdat deze week afgesproken is dat ik met Tobi moest gaan vernevelen, kon het ineens wel geregeld worden! Altijd fijn zulke dingen.
Vanmiddag werd ie dus gelevert, hele tekst en uitleg erbij. Wat een handig ding! En klein.. En vooral geluidloos!! Ik had altijd de Portaneb, het was net een stofzuiger, zo groot en het maakte ook nog eens een vreselijke herrie! Dus die ik nu heb is veel beter!!
Ik heb hem al 2x gebruikt, ik vind hem heel fijn. Ik mag er alles mee vernevelen, ik heb 3 verschillende cupjes gehad, dus die "stofzuiger" blijft in de kast staan hihihi..
Ik moet 2x per dag met de Tobi gaan sprayen, 1x per dag met de Pulmozyme en 1x met het zout.
Eerst hoefde ik maar 1x per dag te spayen en nu 4x.. Toch even wennen, maar het is voor het goede doel!!

Liefs xx

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je de I-neb hebt, ik heb'm ook :-) Ben alleen benieuwd of het zout sprayen goed gaat bij jou, spray je met "Hyaneb"? Die zoutoplossing heb ik namelijk en die werkte dus niet met de I-neb, daar moet ik de portaneb dus weer voor gebruiken.
  Groetjes van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik spray met "Hyaneb" ja, vanavond was de eerste keer, en ik hoest toch echt wel meer dan wat ik normaal doe.. Krijg er zelfs keelpijn van. Misschien dat het komt omdat ik nu gewoon veel slijm heb.. Even afwachten of dat ook zo is als ik minder hoest enzo..
  We zullen zien..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Euh Hyaneb?

  Ik vernevelde de hypertone zout ook met de I-neb.. Toen ik het apparaat aanvreog was ik bezig met de Collistine, maar vrij snel daarna ben ik over gegaan op de AZLI. Nu heb ik dus de I-neb alleen nog voor de Pulmozyme. Omdat ik ook met zout gestopt ben.

  Je kan inderdaad last van je keel krijgen. Misschien idee om niet de hele hoeveelheid in 1x te doen, maar eerst een aantal keer, dan even wachten, en dan verder.. (of slok water tussendoor?) Komt denk omdat het een beetje tegen je keelwand slaat, en zout prikkelt.. Daardoor word het gevoelig.

  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Sanne, gelukkig werkt het bij jou dus wel, bij mij kwam er haast geen nevel uit en gaf ie na een half uur nog niet aan dat het klaar was, heel irritant, en ik weet van nog iemand dat ze minder baat had bij de hyaneb via de I-neb, dus vandaar vroeg ik me af hoe het bij jou ging, misschien ligt het er ook aan hoe krachtig iemand kan inhaleren.
  Beterschap verder!
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen