Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

woensdag 1 december 2010

Morgen controle

Morgen moet ik voor controle naar het EMC in Rotterdam..
Jaren geleden vond ik dit geen probleem en vond ik het niet erg als ik daardoor een dagje niet naar school kon.. Ik wist toch altijd wel zeker dat alles goed zou zijn, want toen ging het ook goed, nooit geen problemen, nooit geen opnamens. Iedereen was altijd heel tevreden..Ik weet nog goed dat ik een keer 100% blies en dat mijn broertje 99% blies. Hij moest elke keer in de spreekkamer van de arts horen dat ik "beter" was.. Daar hebben we altijd veel lol om gehad..

Het laatste jaar is dit wel anders geworden, een longfunctie die steeds met kleine beetjes achteruit gaat. Veel moeite met het opgewicht blijven, nu zelfs al met 3x per dag drinkvoeding. De benauwdheid is meer geworden, vroeger kon ik me niet voorstellen hoe het zou voelen om minder lucht te hebben, nu weet ik dat maar al te goed. Vroeger rende ik de trappen op en dan was ik boven en had ik nergens last van, dat hoef ik nu niet meer te proberen..Ruim een jaar geleden fietste ik per dag nog 12 km naar mijn stage, zonder maar ergens last van te hebben. Allemaal van die kleine dingentjes waar ik van baal dat ik die nu niet meer kan. Een jaar of 5 geleden zat ik nog op atletiek, daar heb ik 9 jaar opgezeten en ik vond het zo leuk..Grote afstanden hardlopen deed ik het liefst, alles ging altijd goed.. Nu moet ik er niet meer aan denken om een rondje om de atletiek baan te lopen..

Ik zie er daarom ook erg tegenop om morgen op controle te moeten. Wat zal de arts zeggen over mijn gewicht? Gaat het woord sondevoeding vallen.. En wat zal mijn LF zijn?.. Ook krijg ik morgen de uitslag van de CT scan die vorige week is gemaakt, daar maak ik me totaal niet druk om..
Ik hoop maar dat ik morgen goede berichten krijg en dat ik pas over 3 maanden terug hoef te komen..
Morgen horen jullie meer!

Liefs xx

6 opmerkingen:

 1. Hoi Sanne,
  veel sterkte en succes morgen bij Dr. v/d E. of Dr.B.? Ik zal voor je duimen en hoop dat je LF stabiel is.
  Groetjes Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Claudia!

  Dankjewel! :) Ik heb Dr Hoek..Hele aardige man:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi!

  Hoelaat en bij wie moet je morgen?
  Ik moet bi Dr Hoek om 10 uur, maar ook ik durf niet! Mijn lf was vorige maand niet goed, maarheb om "uitstel van executie' gevraagd.. Dus ben benieuwd!
  Succes morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi!!

  Ik moet morgen bij Dr Hoek om 13.30u..Mijn lf was vorige x ook niet goed en mijn gewicht ook niet..Maar ik ben pas 1,5 maand thuis van een opname, kwil niet weer!!!

  Jij ook heel veel succes morgen!! Let me know!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weten ze echt heel zeker dat je geen diabetes hebt? Wegens je gewicht en je algemene conditie bedoel ik. En je kan 't heel stiekem hebben. Als ik tussendoor prik heb ik keurige waardes. Doen ze wel 'ns 'n OGTT bij jou? Groetjes,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Sandra,

  Daar zijn ze al wel jaren mee bezig. Toen ik 1,5 maand geleden opgenome werd hebben ze een dag curve gedaan en die was prima, beter kon niet..
  Een OGTT hebben ze jaren geleden wel eens gedaan, die was toen ook goed..
  Het is allemaal even afwachten..

  BeantwoordenVerwijderen