Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

donderdag 21 oktober 2010

Controle EMC

Vandaag was het weer zo ver. Ik moest op controle in het ziekenhuis. Afgelopen dinsdag ben ik gestopt met de AB omdat al mijn aders ontstoken zijn. Ik heb daar nog steeds veel last van en blijf lekker doorsmeren met de zalf.
Mijn LF was 2.08 liter en mijn FEV1 was 64. Dit is nog lang niet wat ik normaal blaas, maar er zit een begin aan. Ook mocht ik weer op de weegschaal  "yoepie".. Ik was niks aangekomen vergeleke vorige week. Hè balen, want ik doe echt mijn uitsterste best, met 3x per dag drinkvoeding en nog de gewone maaltijden en nog andere tussendoortjes, maar het resultaat was er nog niet. Als dit niet helpt, moet ik er toch aangeloven.. Sondevoeding.. Ik heb dit al bijna 20 jaar tegen kunnen houden, dus ik hoop maar dat ik snel ga aankomen en dan het woord sondevoeding van de baan gaat..
Mijn suikers waren gelukkig goed. Niet dat ik daar bang voor was, maar toch.. De bloedprikster vond het zielig voor me dat mijn armen zo bond en blauw en vooral pijnlijk waren. Volgens mij prikte ze van schrik mis, gelukkig vind ik bloedprikken niet erg. Bij poging 2 ging het wel goed.

Met de arts heb ik het nog even gehad over mijn angst voor infuzen. De volgende keer als ik opgenomen moet worden krijg ik een picclijn of een Port a cath. De Cf verpleegkundigen raadde mij een port a cath aan, maar mijn longarts een picclijn.. Dus het is denk aan mij wat ik wil.. Voorlopig hoop ik thuis te blijven en kan ik daar rustig over nadenken.

Ook moest ik nog een thorax foto laten maken. De uitslag daarvan heb ik niet want er zat een foutje in het systeem. Als er echt iets raars op de zien is dan hoor ik het via de mail of telefoon.
Ook mocht ik weer een sputem kweek inleveren. Want de Pseudomonas heb ik nog niet, maar toch zijn ze er bang voor.. Dus kweken maar! Over ruim een maand hoef ik pas terug op controle, dus dat is goed nieuws.

Toen we klaar waren zijn we nog even naar mijn buurman geweest. Die lag nog steeds in het ziekenhuis. Was wel weer leuk om hem even te zien!

Dit was het wel weer..

Liefs xx

4 opmerkingen:

 1. Hey meis!
  Al aan het brainstormen wat je wilt?
  Zelf heb ik geen idee hoe een picc lijn is. Ik heb zelf de pac en het is ideaal!
  Geen problemen meer met lijnen inbrengen en gedoe. Alleen aan prikken en klaar!

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey meid!

  Dat ben ik zeker al wel. Ik denk dat ik een pac wil. Een picclijn gaat via je arm door een vat naar boven ofzo, maar dan zit je nog met een slang ofzo die eruit komt lijkt mij..Alleen ja een pac blijf altijd zitten, ook al heb je hem niet nodig en tot nu toe ben ik 2x opgenomen geweest. Als dat zo door gaat vind ik het ook sonde om dan zn ding te laten plaatsen terwijl ik die misschien bijna niet nodig heb. Dusja daar zit nog wel de twijfel! ;)

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Sanne,

  Als je opname freqentie zo laag is zou ik eerst gaan voor een picc-lijn. Als je een PAC hebt moet ie elke 6 weken doorgespoten worden. Picc-lijn gaat na je opname eruit en klaar ben je. Ik heb ervaring met beide. Als je vaak opgenomen wordt is een PAC handiger.

  Groetjes van Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid,

  Bedankt voor de tip! Ik zal hem zeker onthouden! :)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen