Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

dinsdag 19 oktober 2010

Infuus nummer 8

Gistere avond was het weer zover. Om 4uur mijn gift AB toegedient met zoveel pijn. We besloten eerst te eten, mijn griepprik te halen en dan en dan door naar de eerste hulp. Ik ben zelf heen gereden, toen we daaraan kwamen werd ik bijna gelijk geholpen. Infuus eruit, zegt de verpleger hmm heel die naald is krom..Die hebben ze er flink ingeduwd.. Nou fijn dacht ik..En hij zet een nieuw infuus.

Thuis aangekomen ben ik de bank gaan zitten. Paar uur later voelde ik me helemaal niet lekker. Kreeg tintelingen in mijn vinger en was hartstikke misselijk van de pijn. Uiteindelijk maar terug naar de eerste hulp gegaan. Het was al bijna 12 uur. Daaraan gekomen werd ik gelijk geholpen. Mijn arm was dik en rood geworden. De verpleger van begin de avond had mijn infuus helemaal niet daar mogen plaatsen, heel mijn ader was nog ontstoken van een vorig infuus.
Ik had nu een hele jonge verpleger, vond ik niet zo erg hihihi..
Hij haalde mijn infuus eruit. Het begint te bloedde, ik trok lijkbleek weg en ging haast van mijn stokkie. Toen bonde hij het heel strak af. En zetten een nieuw infuus, in mijn linker pols, precies op het beweeg stuk, nou fijn..Ik vroeg waarom hij hem daar zetten en hij zei; Al je beste vaten zijn al gebruikt. Er blijft zo niet veel over..

Toen we thuis waren zei mama ik ga alvast naar boven, zie je zo wel. Dus ik beneden mijn AB aangesloten en het verband van mijn andere infuus eraf gehaald. Wat er toen gebeurde weet ik niet, ik werd wakker en lag op de grond en mama stond boven mij. Flauwgevallen..Ik ben met mijn hoofd op de wasmand gevallen, gelukkig voel ik daar nu niks meer van. Maar het was wel even schrikken.

Vanmorgen kreeg ik met moeite en redelijk veel pijn mijn infuus doorgespoten.. Ik ben er eerlijk gezegt een beetje klaar mee. Ik dacht lekker naar huis en thuis verder opknappen, maar ik heb alleen nog maar met het infuus afgezien. Nu ga ik proberen om de paar uur mijn infuus door te spuiten, misschien dat ie dan niet zo snel dicht gaat zitten..
Ik hoop maar dat ik vandaag gewoon thuis kan blijven en niet weer naar de eerste hulp. Iedereen kent mij daar al.. Oh dat is dat meisje dat behandelt wordt in het Erasmus..

Liefs xx

7 opmerkingen:

 1. Als ik het zo lees, heb jij dus niet constant AB, dat is inderdaad wel gevaarlijk voor je vaten. Heb je al gevraagd om met heparine te mogen doorspuiten? Dat gaat het dichtzitten namelijk tegen...

  Succes in ieder geval verder! 8 infuzen, da's niet niks :S.

  Groetjes,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit soort dingen heb ik ook meegemaakt ,maar op een moment wordt je zo bang voor infuus prikken dat het helemaal een trauma wordt.
  Ik heb nu bij een infuus kuur altijd een picc lijn , ideaal.
  Ik zou het toch eens vragen omdat het zoveel fijner is dan een infuus.
  sterkte met je kuur
  medecfer manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Idd wat Judith zegt, n heparinelock erop... Of anders predhep bij de AB, dat gaat de ontsteking ook tegen (hoewel de meningen daarover verdeeld zijn hoor, maar ik vond dat altijd wel werken).

  Succes!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet donderdag terug, dan ga ik dat zeker vragen. Want dit wil ik gewoon niet meer! Bedankt voor de tips! :)

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IS idd rottig, en idd volgende keer een PICC ofzo vragen, want dit is geen doen!:S Succes!

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat balen! Ik heb ook zo een last gehad met die infusen en dat doet echt pijn! Mijn aderen waren zo gevoelig dat alles pijn deed. Zelfs zo een lange lijn werkte later ook niet meer.
  Heeft je arts het wel is over een PAC gehad, zo een kastje onder de huid? Is wel meteen een grote ingreep als er nog andere mogelijkheden zijn.
  Ik wilde de PAC in eerste instantie niet omdat dat soms best zichtbaar kan zijn. Omdat veel cfers zo een PAC hebben heb ik me eigenlijk toch om heb laten praten en heb een PAC genomen.
  En het is echt een opluchting! Geen gedoe met infusen meer en je kan gewoon heerlijk douchen zonder zorgen te maken dat je infuus sneuveld! Of gewoon naar school of naar je werk als dat kan!

  Succes meis!

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja daar heb ik ook aan zitten denken..Ik moet donderdag terug en dan vraag ik het gewoon. Want hier wordt ik gek van.

  Whahah nu heb ik weer iets, moest weer terug (jaa voor de 4e x in 3 dagen) nu heb ik een hele spalk (lijkt net of ik mn pols gebroken heb) met rood verband erom heen. Zodat ik mijn pols niet meer kan bewegen.
  Morgen schrijf ik hier wel een blog over.. Tis eigenlijk best grappig! ;)

  BeantwoordenVerwijderen