Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

dinsdag 5 oktober 2010

Dip dagje

Wat gistere z'n leuke en gezellig dag was, is deze dag het omgekeerde ervan. Vanmorgen toen ik wakker werd en weer naar die vieze boterhamme aan het kijken was werd het me even teveel. Ik mis thuis gewoon heel erg. Elke keer als ik wil douchen, moet ik om hulp vragen ivm het infuus. Ik weet dat het voor de verpleging heel normaal is om te helpen, maar ik wil niet afhankelijk zijn van anderen. En ik weet dat ik dit in de toekomst nog vaak genoeg mee ga maken, maar nu voelt het niet fijn.
Toen kwam de dietiste. Mijn eetlust is 3 keer niks. Dat is het al maanden niet en hier wordt het er zeker niet beter op. Thuis heb ik altijd drinkvoeding, die gaan ze nu bestellen en krijg ik morgen ochtend bij mijn ontbijt de drinkvoeding. Het is alleen een ander merk en ik ben nogal kieskeurig wat dat betreft. Dus ik ben benieuwd of ik het lekker vind en anders laat ik mama van thuis meebrengen.
Verder moet ik meer tussendoortjes eten, maar dat is makkelijker gezegt dat gedaan. Ik voel dat honger gevoel niet. Dus dan pak je ook niet zo snel iets.
Ze komt volgende week weer een keertje langs.

Om 1uur moest ik LF blazen. Dit was even schrikken, want ik wist wel dat ie lager was dan normaal, ik lig hier tenslotte niet voor niks maar dat ie zo laag was wist ik niet. Normaal zit ik rond de 82% en nu is 55%.. Daar schrok ik van..Dus ook dat was een tegenvallertje..

Daarna moest ik een thorax foto laten maken, eigenlijk zou dit afgelopen vrijdag al gebeuren, maar door een communicatie foutje is dat vandaag pas gebeurd.
Daar heb ik gelukkig wel gelachen. Ik moest mijn boven kleding uitdoen, maar dat gaat niet heel makkelijk met infuus. Uiteindelijk zat mijn bh in de knoop met de infuus slang. 2 mannen moesten mij helpen. Ik voelde me wel een beetje genant. Uiteidenlijk lukte het en kon ik op de foto.

Net zijn mijn nicht en de vriendin van mij neef lang geweest met hun zoontje van 10 maanden. Vanavond krijg ik ook nog bezoek. Ik hoop dat ik me morgen beter voel dan vandaag, want dit is niks voor mij. Normaal ben ik vrolijk en opgewekt en nu heb ik nergens zin in..

Liefs xx

2 opmerkingen:

  1. Hopelijk heb je morgen weer een gezellige dag! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Sanne, ik wens je heel veel beterschap! Wel even schrikken dat je longfunctie zo gezakt is, hopelijk slaat de AB goed aan en stijgt ie weer net zo snel! Door de AB voel je je misschien ook niet vrolijk en dat je nergens zin in hebt, vervelende bijwerkingen altijd.
    Groetjes van Sandy (Ydnas CFcafe)

    BeantwoordenVerwijderen