Over mij

Mijn foto
Ik ben Sanne, 27 jaar en ik heb CF. Ook heb ik een broertje met CF. Ik ben onder behandeling in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur per week bij Albert Heijn als caissière. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen en op stap te gaan met vriendinnen/vrienden. Ik heb een relatie met Marco sinds 04-09-2011

vrijdag 15 oktober 2010

Weer een nieuw infuus...

Gistere vertelde ik al dat mijn infuus niet lekker zat. De pijn werd alleen maar erger. Kreeg op een gegeven moment zelf tintelingen in mijn vingers.. Iets zat er toch niet goed. Maar toch hielt ik mijn mond, ik wilde niet weer die pijn voelen en weer dat gefrut aan mijn lijf. Toen savonds mijn ouders op bezoek kwamen werd het me allemaal even teveel.. Toen heb ik het toch maar met veel moeite tegen de verpleging gezegt..Ze kwamen kijken en het zag er helemaal niet zo best uit, het was helemaal ontstoken..Hij moest eruit.. "Nee niet weer dacht ik". Toen gingen ze opnieuw prikken, maar dat ging helemaal verkeerd. Ik ging hypervertileren en viel half flauw. Door alle kracht van mijn lichaam schoot het infuus er gewoon terug uit. Toen moest de anesthesist komen. Toen ging het wel goed, hij zit nu in mijn linkerhand, beetje vreemd, maar hij zit en het voelt goed aan!
Door al het gedoe ben ik als een blok in slaap gevallen.

Vanmorgen heb ik al een thorax foto laten maken. Ook hebben ze al bloed geprikt. Ze houden vandaag ook mijn glucose in de gaten. Om de paar uur krijg ik een vingerprik. Tot nu toe is ie helemaal perfect.
Verder komen ze vandaag nog uitleggen hoe ik de pomp thuis moet gaan gebruiken. Ik ben benieuwd of me dat gaat lukken, maar dat gaat vast goedkomen!

Liefs xx

5 opmerkingen:

 1. Hoi!
  Balen dat je alweer een nieuw infuus moest en vooral dat je er zo tegenop ziet steeds...t is inderdaad natuurlijk geen fijne prik, maar als je er bijna van flauwvalt is het wel erg vervelend! k Hoop voor je dat het een beetje gaat wennen, want hoe jammer t ook is, t zal niet t laatste naaldje zijn denk ik...Fijn dat ie nu wel 'lekker' zit!
  Hopelijk kan je idd gauw naar huis met de pomp, thuis is toch altijd beter!
  Succes met alles!
  Groetjes
  Jorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat rot zeg dat je infuus telkens niet lekker zit en pijn doet. Ik ben echt heel blij met m'n PICC lijn! Misschien moet je dat eens overwegen als je weer een infuuskuur hebt. In Den Haag is het al bijna standaard.. als je een wat langere kuur heb dan zetten ze zo'n ding er in. Die voel je dus niet! Helemaal patientvriendelijk. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oke bedankt voor de tip! :) Tot nu toe lig ik bijna nooit in het ziekenhuis, maar dat kan altijd veranderen natuurlijk. Zelf zat ik ook aan een PAC te denken.. Want infuus vind ik gewoon dood eng..
  Tot nu toe zit ie nog goed! ;) En morgen lekker naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou zelf nooit een PAC nemen.. die zit er dan permanent in ook als je heeel lang geen infuus hoeft. Een PICC gaat er telkens gewoon weer uit als je klaar ben en dan zit je er niet aan vast! Maar t is jou beslissing ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ow oke..;) Moet er nog eens goed over na denken. Dit is pas mijn 2e opnamen.. Maar in ieder geval bedankt voor de tip! Lief van je! :)

  BeantwoordenVerwijderen